"Lombok"   Sunda-Island  of  Indonesia 

Olieverf - Schilderij.         d.d.   2010-02-23         Foto van 3 dec. 2009. 

Tijdens mijn reis naar China en IndonesiŽ heb ik ook het eiland Lombok bezocht.

In het diepe zuiden heb ik deze foto gekiekt te Tanjungian.                                                                      

Lombok is ťťn van de kleine Sunda Eilanden van IndonesiŽ.

Lombok staat in feite nog aan de wieg van het toerisme. Het is een uitvalsbasis voor reizigers die het toerisme op Bali willen ontlopen. Er zijn prachtige stranden, goede duik- en surfspots, historische bouwwerken en avonturiers kunnen de Gunung Rinjani beklimmen. De cultuur van Lombok wordt bepaald door de Balinezen en de Sasak, de twee dominerende bevolkingsgroepen op het eiland. In tegenstelling tot Bali staan er niet zoveel bijzondere tempels in Lombok en zijn ook de kunstvormen op Lombok niet van hetzelfde.
De natuur van Lombok is niet te vergelijken met dat van buureiland Bali. Niet alleen het landschap maar ook de flora en fauna veranderen naarmate je meer richting het oosten gaat. Het gebied wordt steeds droger en de planten- en dierensoorten neigen meer naar de Australische soorten. In deze sectie vind je allerlei informatie over het klimaat, het landschap, de flora en fauna.
Lombok is bekend om zijn ongerepte stranden en prachtige natuur. In het westen wonen veel Balinesen; het oosten daarentegen is Islamitisch, maar met zijn eigen identiteit. Lombok is daardoor een interessante mix van verschillende culturen. De grootste bevolkingsgroep zijn de oorspronkelijke Sasaks die hun eigen taal en cultuur hebben.
Lombok is een totaal ander eiland dan Bali en de slogan "you can find Bali in Lombok, but you can' t find Lombok in Bali" gaat zeker op.        

Afmeting :  50 - 50 cm