The Classics  uit Stramproy

 

 

                    

Boven van links naar rechts:>> Joep Beurskens † 6 april 2005, Huub Dijkmans >  Beneden van links naar rechts:>>  Bér Kwaspen † 21 januari 2007 , Peter Gerits  Harrie Broens.

 

THE CLASSICS uit STRAMPROY

Bezetting
Ber Kwaspen drums
Rolph Broens toetsinstrumenten, zang
Harry Broens fluit, gitaar, zang
Jo Hoofwijk basgitaar


Overige muzikanten
Jan Dirkx toetsinstrumenten
Dominique Picerno toetsinstrumenten, zang
Bart Drossaers gitaar, zang
Huub Dijckmans gitaar, orgel, zang
Ton Dirkx gitaar
Peter Gerits basgitaar, zang
Joep Beurskens gitaar, zang
Rene Munnecom basgitaar
Gerard Opdebeek drums

Later zijn de Classics verder gegaan als Classics Revival Band [ info : met dank aan Peter Gerits muzikant van de Classics 1974 - 1992

1967

In Stramproy wordt The Classics opgericht. De groep heeft al snel een grote aanhang: de fanclub die nog ditzelfde jaar wordt gevormd groeit al snel uit tot een van de grootste in Nederland. Harry Broens en Ber Kwaspen zijn dan al van de partij, en de eerste bezetting wordt aangevuld met gitarist Ton Dirkx, bassist Rene Munnecom en toetsenist Jan Dirkx.

1969
In het begin treedt de groep voornamelijk op in de regio en neemt deel aan talentenjachten. Tijdens een van de optredens wordt de band ontdekt door platenbaas Johnny Hoes. Hij biedt de jongens een platencontract aan.
I Only Want To Be With You is de eerste single van The Classics en is in Limburg een groot succes, wat niet verwonderlijk is gezien de grote aanhang aldaar. De hitparade wordt (nog) niet gehaald.Het repertoire van de groep bestond voornamelijk uit nummers van The Shadows, Cliff Richard , The BeeGees en andere Top 40 artiesten uit die periode. Beurskens neemt de gitaar over van Ton Dirkx.

1972
The Classics verkopen van hun single My Lady Of Spain 600.000 (!) exemplaren, wat voornamelijk aan het buitenland te danken is waar de single het een stuk beter doet dan in eigen land.

1973
Rene Munnecom stapt op en wordt vervangen door Peter Gerits.

1974
De elpee Yellow Sun Of Equador komt uit. De gelijknamige single (met koortjes van Patricia en Yvonne Paay) wordt een grote hit, net als zijn voorganger Gimme That Horse. The Classics touren dit jaar door Duitsland, Oostenrijk en Belgie en spelen voor het eerst in het noorden van het eigen land, waar de groep zich tot nog dan toe had beperkt tot optredens in Limburg en Brabant. Tour-aanbiedingen uit Engeland en Amerika worden afgeslagen omdat de leden geen zin hebben van The Classics hun beroep te maken.

1975
Van de plaat Pappa Peppone worden meerdere hitsingles getrokken, met opnieuw achtergrondvocalen van de zusters Paay. Een door de Classics in het Duits gezongen versie zal later in Duitsland eveneens een hit worden.

1976
Het succes wordt gecontinueerd met de singles Sunshine Baby en Wings Of An Eagle.

1978
Voor het jaarlijkse carnaval nemen The Classics samen met de bands Rainbow en The Walkers de in eigen dialect gezongen single Vaan IJsde Tot De Mookerhei op. Op de single A Gypsy In His Heart staat een bijdrage van zangeres Irene Lardy.The Walkers Irene Lardy

1979
De NCRV, die de tipparade uitzendt, boycot de nieuwe single Sodom And Gomorra vanwege de titel. De Tros gebruikt de melodie van de drie jaar eerder verschenen Classics-hit Wings Of An Eagle voor een veelvuldig gedraaide jingle, die door de groep zelf wordt ingezongen.

1980
In januari gaan The Classics uit elkaar. Later dat jaar gaan Harrie Broens en Peter Gerits onder dezelfde naam verder. De nieuwe bezetting bestaat verder uit Dominique Picerno (zang, toetsen), Hans Metten (zang, gitaar, fluit), Huub Dijckmans (zang, gitaar, orgel) en Gerard Opdebeek (drums).

1982
Met de nieuwe bezetting wordt de elpee Sweet Love To You opgenomen, die geen hits oplevert.

1987
The Classics bestaan twintig jaar. Om dit te vieren verschijnt er een jubileumplaat. Huub Dijckmans heeft de band inmiddels verlaten en is vervangen door Bart Drossaers (zang, gitaar).

1988
Als de leden van de originele Classics-bezetting elkaar op het podium treffen voor een jubileumoptreden wordt besloten met deze formatie door te gaan. De andere Classics-leden verenigen zich in de band Monte Carlo.Monte Carlo

1990
In oktober verschijnt de 25e single van The Classics.