The Crescendo's

 

 

The Crescendo's uit Maastricht

 

 

Bčr Haagmans, geboren en getogen in Maastricht is een allround entertainer met een zee aan muzikale ervaring.

Bčr begon zijn muzikale carričre op zeer jonge leeftijd als trompettist bij het toen zeer bekende orkest The Crecendo's die optraden door heel Limburg.

Enige tijd later kreeg hij een kans aangeboden die maar weinig Limburgers ten deel is gevallen; hij werd gevraagd om te spelen bij de Luchtmacht kapel o.l.v. Majoor van Diepenbeek. Met deze kapel speelde hij enige jaren in binnen,- en buitenland. Met hen trad hij op in onder andere Duitsland, Denemarken, Belgie en Frankrijk.

Hierna speelde Bčr vele jaren in heel Limburg met verschillende Maastrichtse dansorkesten, waaronder de Music Shakers. Vervolgens werd hij orkestleider bij de achtmans formatie Black-tie Dixie; die succesvol optrad op grote Maastrichtse evenementen, feesten en prinsenbals van onder andere de Tempeleers.

Tijdens een optreden met Black-tie Dixie in het Mecc, waar ze speelden op uitnodiging van Andre Rieu, ontmoette Bčr Beppie Kraft. Zij maakte toen met hem de afspraak om nog een keer een CD met hem op te nemen. Hoewel het enige tijd duurde voor het ervan kwam, werd deze droom van Bčr uiteindelijk toch werkelijkheid. Zo kwam hij in aanraking met de studio Marlstone en maakte furore.