The Rocking Shadows

 

 

 

THE ROCKING SHADOWS uit HEERLEN

1e bezetting 1960-1963:
Rob Kessing (sologitaar)
Ronald 'Ronny' Pascaud (gitaar, zang)
André Simon (gitaar, zang)
Maud Tan (basgitaar)
Chris Bonte (drums)
- Harry Wagemans (zang op The Nights - Talent 1962)

2e bezetting 1963-1966:
Ronny de Vries (sologitaar)
Ronald 'Ronny' Pascoud (gitaar, zang)
Maud Tan (basgitaar)
Rob de Vries (drums)

Deze voortreffelijke Indo band uit Heerlen maakte aanvankelijk furore in het bekende Kegelpaleis te Heerlen.

The Rockin' Shadows verlegden daarna als beroepsorkest met succes hun werkterrein naar Duitsland (Keulen, Monschau, Aken, Wildenrath, München) en België (Luik, Brussel, Marche, Famenne enz.)

De band werd ook veelvuldig gevraagd voor grote Indo-Rock evenementen in de Jaarbeurshal te Utrecht, Pam Pam (Scheveningen) en 't Turfschip (Breda)

In 1962 maakten ze een single voor het Talent label van Jan Theelen. (meer informatie over hem is te vinden op de site van The Rockin' Blacks).

De zangpartij van het nummer The Nights, een compositie van groepslid Ronny Pascoud, werd later door Harry Wagemans overdubt.

Deze Harry Wagemans maakte nooit deel uit van de band en werd door producer Jan Theelen alleen voor deze opname erbij gehaald.

In 1963 volgde met een gewijzigde bezetting nog een single op het Delta label. Fraai zangwerk in Anytime en The Night (beiden heropnamen) met een schitterende gitaarbegeleiding.

In de jaren 1969-1970 maakte een band met de naam The Rocking Shadows nog 2 nederlandstalige singles in de stijl van Corry & de Rekels. Deze groep kwam uit de regio Someren (driehoek Weert-Helmond-Eindhoven).