The Typhoons

 

 

 

 

 

 

Roy Spangenberg - Roy (Ventje) Koropit                                                                                                         Roy [ ventje] Koropit                                 l-r William Noya-Haary Bosten-Frans Janssen                William Noya

The Typhoons was een band uit de wijk Nazareth in Maastricht. De bekende componist/arrangeur Jef Penders uit Hoensbroek had op verzoek van platenmaatschappij Phonogram twee Nederlandstalige composities van Jack de Nijs uit Roosendaal (Jack de Nijs zat rond 1960 op de Hogere Hotelschool in Maastricht) gearrangeerd en The Typhoons uitgezocht als geschikt orkest om deze uit te voeren.

In de Phonogram studio, waar tijdens de opname ook Sandra Reemer als jong zangeresje aanwezig was, werden Fanny en Blijf Bij Mij vastgelegd. Beide nummers blinken naast de pakkende tekst en zang van Frans Janssen vooral ook uit door hun fraaie gitaarsound. Roy Spangenberg speelde sologitaar tijdens de sessie (hij was de sologitarist bij de zangnummers en Harry Bosten was de sologitarist voor het instrumentale werk van de Ventures, Shadows enz.)

De band speelde o.a. vaak in Dancing Dirix in de Beekstraat te Meerssen. Daar traden later ook The Sharons uit Maastricht op in prachtige blauwe glanspakken.

1e bezettingen:
Roy Spangenberg (sologitaar)
Harry (Boy) Bosten (gitaar) naar The Quinto's
William Noya (gitaar)
- Ben Junior ? (gitaar)
Roy (Ventje) Koropit (bas)
? (drums)
Jean Gilissen (drums) naar The Sharons
Frans Janssen (zang)
- Harry Heltzel (zang)

2e bezetting:
Theo v.d. Voort (gitaar)
Puck v.d. Valk (gitaar)
William Noya (basgitaar)
David Nanuru (steel gt.) ex-
The Black Diamonds
Rene Schmidt (drums) ex- The Sharons
Bert v.d. Valk (zang)

Discografie:
1963
The Typhoons -Fanny (1963)Fanny / Blijf Bij Mij (Philips 318.908 PF)