Volumia

 

Toen in 1992 Hans Paul Nieskens de toenmalige gelegenheidsformatie Volumia! oprichtte, kon niemand voorspellen dat deze band jaren later zou uitgroeien tot een van de populairste popgroepen van Nederland en Vlaams BelgiŽ. De Maastrichtse negenmansformatie scoort hit na hit met absolute toppers als "Hou me vast", "Afscheid" en "Het is over". Volumia! wist het nationale record te breken met de verkoop van de meeste Nederlandse albums ooit (in een periode van 8 maanden). De titelloze debuutplaat verkocht meer dan 350.000 stuks. De tweede CD van het negental, getiteld "Wakker", met hits als "Blijf bij mij", "Ik vlieg ik zweef", "Er is altijd een weg" en het buitengewoon serieuze "Hoe lang heb ik te leven", verkocht tot nu toe 150.000 stuks. Alle Cd's zijn bekroond met de (triple) platinum status.
Als band is Volumia! onderscheiden met de Edison, 4 TMF-awards (waaronder "Beste Popgroep"), 4 Hitkrant Awards en diverse andere prijzen. Grote optredens volgden waaronder shows in de Kuip, de Amsterdam ArenA (55.000 bezoekers) en Ahoy-shows. Diverse grote festivals ontbraken niet.
Tevens trad Volumia! veel op met special guests. Er werd getourd samen met Jaap van Zweden en het klassiek getinte Residentie Orkest. Er was een tour door de provincie Limburg, met een 66 man tellend fanfareorkest en de afsluiting van Sail Amsterdam, een internationaal botenevenement in Amsterdam.