Jet Harris overleden    * 6-juli-1939   † 18-Maart-2011

 

Jet Harris MBE (geboren Terence Harris, 6 juli 1939, Honeypot Lane, Kingsbury, Noord-Londen, Engeland [1], Overleden op 18 maart 2011) was de bassist van The Shadows tot april 1962, en had de daaropvolgende succes als solist en als een duo met de drummer Tony Meehan.

"Ruggegraat van The Shadows" is overleden .

vr 18/03/2011 - 19:33 De Britse muzikant Terence "Jet" Harris is op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Harris was jarenlang de bassist van de Britse band The Shadows.

De instrumentale band The Shadows stond begin de jaren 60 op de eerste plaats in de Britse hitlijst met het nummer "Apache". De groep was ook jarenlang de vaste begeleidingsband van de Britse zanger Cliff Richard.

"Jet was precies wat The Shadows en ik nodig hadden, hij was de ruggegraat van onze sound", reageerde Cliff Richard op het overlijden van de basgitaarpionier.

Jet Harris maakte van 1958 tot 1962 deel uit van The Shadows. In 1962 stapte hij uit de band na een dispuut op tournee. Daarna nam hij enkele albums op met Tony Meehan, ook een ex-muzikant van The Shadows. Samen scoorden ze een hit met "Diamonds", het eerste lied op nummer één waarbij een basgitaar het solo-instrument is.

 

 

LONDEN -  De Britse basgitarist Jet Harris, een van oprichters van de band The Shadows, is vrijdag op 71-jarige leeftijd aan kanker overleden. Dat heeft de BBC gemeld. Harris heette eigenlijk Terence en had de naam Jet te danken aan zijn atletische prestaties op school.


                                                <<<The Shadows : Bruce Welch,  † Tony Meehan , Jet Harris , Hank Marvin

The Shadows was de begeleidingsband van zanger Cliff Richard. Harris werd in 1958 aan Richard voorgesteld en zou volgens zijn website de naam The Shadows hebben bedacht. De groep had zonder Richard hits met instrumentale nummers als Apache en Guitar Tango. Het laatste nummer van de groep waaraan Harris meewerkte, was Wonderful Land in 1962, dat de top van de Britse hitlijsten haalde.

Na zijn vertrek bij The Shadows scoorde Harris in 1963 met een ander oud-bandlid, Tony Meehan, nog een hit met Diamonds. Na zijn muzikale carrière was hij als fotograaf actief.

 

Ik heb Jet Harris voor de eerste keer ontmoet in het weekend van 10+11 April 2010.  Samen met Alan Jones en Brian Locking .   { 3 Shadows Bass Men } .

Hij heeft grote indruk bij mij achter gelaten . Jet bedankt voor het leuke weekend ,  rust in vrede  .