Henk - Jet - Brian & Alan

                                     

 

 

                                                                                              

Jet  Harris (Kingsbury (Londen), 6 juli 1939) was de eerste basgitarist van The Shadows.

Omdat hij de enige was, oud genoeg was om een contract te tekenen, werd hij de leider van de groep. Hij was het die de nieuwe naam voor de groep bedacht toen die verplicht werd hun oorspronkelijke naam The Drifters te wijzigen.

Harris was het laatst te horen op het nummer Wonderful Land en verliet de groep in april 1962 na een dispuut op tournee. Samen met Tony Meehan, die de groep al eerder had verlaten, nam hij enkele platen op waaronder Diamonds het meest bekend is. Het was de enige nš1 hit in Groot-Brittannië waarbij een basgitaar het solo-instrument is.

Hij was in 1958 waarschijnlijk een van de eerste Europeanen die een Fender Precision Bass bespeelde.

                                                                                            

Brian Locking Geboren: 22 december 1940 , in Bedworth, Warwickshire, England
Hij was de basgitarist bij The Shadows tussen 1962-1963
Brian speelt verschillende instrumenten waaronder de clarinet (nicknamed the "liquorice stick"), hieraan dank hij zijn bijnaam Licorice. In april 1962 verving hij Jet Harris.
Brian speelde op verschillende Shadows nummers zoals Dance on, Foottapper en Atlantis. Hij speelde ook harmonica in liveshows en in het nummer Dakota.
Hij verscheen met The Shadows ook in de Cliff Richard film Summer Holiday.
Brian is een graag geziene gast bij evenementen waar hij mee speelt met diverse bands en hij zich laat horen op mond harmonica 

                                                                                       

Alan Jones    In het weekend van 9-10-11 April 2010 heb ik veel kontact gehad met Alan. zijn voorkeur van gitaar gaat uit naar Fender. Zelf bespeelt hij al geruime tijd een Johnsson Bas Guitar.                        Ik vroeg hem hoe hij aan de gitaar was gekomen. Alan vertelde mij dat een vriend van hem guitar bouwer is. De gitaar bouwer heeft voor Alan deze rode guitar gebouwd. Tevens vroeg ik Alan naar zijn mening over Burns Guitar, Hij vertelde mij dat zijn voorkeur toch uit gaat naar zijn Johnsson en Fender. Met Alan Jet en Brian heb ik een fantastisch weekend doorgebracht op de Shadows Meeting.             Alan vertelde mij dat hij bij The Shadows 13 jaren heeft gespeeld als bassguitarist nl. van 1977 - 1990. Ik heb Alan leren kennen als een goede basgitarist en een fijn karakter .